Хасан Адемов: Партиите и Плевнелиев да не се упражняват на гърба на ДПС

Ограничението от 35 секции за вота в чужбина беше дискриминационно, посочи депутатът

22.04.2021 | 21:26 Редактор: Юлия Христова

Каква е ролята на ДПС в 45-ия парламент? 

Поставили сме си цел, каквато и в предизборната ни кампания. Неслучайно избирателят е заявил своята воля на последните избори", каза депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов за "Денят ON AIR".

По думите му задачите прeд депутатите не са да се занимават със себе си.

"Трябва да се решават бързо проблемите на бългaрските граждани - излизането от здравната криза, ускоряването на ваксинацията", подчерта събеседникът. 

От думите на Хасан Адемов пред Bulgaria ON AIR стана ясно, че на гърба на ДПС са се упражнявали много политически сили.

"Да трупат политически дивиденти. Няма нова идея в това, което става с комисията "Росенец", но ДПС не се притеснява какво ще каже тя, защото държавните органи са тези, които трябва да се произнесат", заяви той.

"Колегите от ИТН ясно казаха, че не искат коалиция с ГЕРБ, а г-н Плевнелиев нека се упражнява по други теми, от които разбира, а не на гърба на ДПС", категоричен бе Адемов.

И допълни, че Движението за права и свободи няма притеснения относно мандата, който президентът връчва на партиите и ако той стигне до ДПС, предстои да се вземе решение какво ще направят те с него.

"Ограничението от 35 секции за вота в чужбина беше дискриминационно. Много държим да има видеонаблюдение за по-голяма прозрачност. Нека има машинно гласуване, но по-скоро и машинно преброяване на гласовете. Въпреки проблемите, ЦИК си свърши работата и нямаме основания да сме недоволни", подчерта народният представител.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК