Масово сгрешени протоколи и хаос в секционните комисии (ОБЗОР)

Членовете на СИК в Стара Загора трябваше да изчакат реда си на открито

05.04.2021 | 17:50 Редактор: Искра Ангелова

Без елементарни битови услови, липса на противоепидемични мерки и пълен хаос - така хората от секционните комисии описват ситуацията след Избори 2021. В повечето градове се чакаше в тесни автобуси, без храна и вода. До тази ситуация се стигна заради масово сгрешени протоколи.

Членовете на СИК в Стара Загора трябваше да изчакат реда си на открито. За някои от тях това бяха часове наред без яснота кога ще успеят да предадат документите си. 

Спазването на противоепидемичните мерки в един момент се оказа невъзможно.

"Те стоят прави, стоят по земята, стоят по тротоарите с някакви столчета. Възмутена съм от това, което виждам по време на Ковид пандемия", сподели една от възмутените жени.

Кошмарна нощ и в Пловдив. Членове на комисии бяха оставени без храна, вода и ток. Петима души колабираха в залата и бяха откарани в болница с линейки. 

"Над 1 200 човека бяхме, много правостоящи", допълни друга жена.

Напрежение и на Морската гара в Бургас. Натоварени в близо 80 автобуса, членовете на секционните комисии чакаха с часове , за да предадат протоколите си. Оставени без храна и вода и само една химическа тоалетна в района. 

Проблеми с дългото чакане и организацията имаше и във Велико Търново.

"6 часа стояхме в Община Свищов на студено, даже не ни поканиха на топло, стояхме отвън 2-3 часа, тогава влязохме вътре, една от жените ѝ стана лошо, Бърза помощ идва", каза председателят на секция в Свищов Венцислав Стефанов.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК