Манолова опита да влезе в "Арена Армеец": Готви се похищение на вота (ВИДЕО)

От "Изправи се! Мутри вън!" твърдят, че се манипулират данните от протоколите

05.04.2021 | 07:47 Редактор: Тодор Петров

Лидерът на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова и нейните сподвижници опитаха да влязат в зала "Арена Армеец", където се обработват изборните протоколи. Те твърдят, че са получили сигнал, че се манипулират данните от протоколите.

От "Изправи се! Мутри вън!" заявиха, че при предаването на изборните книжа се извършва подмяна на вота. В страницата си политическата формация разпространи снимки, за които се твърди, че са уловени в момент на умишлено поправяне на протоколи.

"Информацията ни е, че отново се готви похищение на вота. Да бъдат пренаписани резултатите, така че да бъдат ощетени някои политически субекти, а други може и да бъдат вкарани в парламента"

Депутатът Никола Вапцаров твърди, че е пряк свидетел на изборната манипулация.

"С калкулатори и химикалки се преправят протоколите в 23 РИК. Имаше чували, които пристигаха отворени и започна да се пише с химикалки по протоколите", обясни той.

Минути по-късно е изведен от полицаи от  зала "Арена Армеец". А от ЦИК първоначално отказаха да пуснат в залата представителите на "Изправи се! Мутри вън!". По-късно малка част от тях бяха допуснати.

Членове на няколко секционни комисии пожелаха да предадат документите си в 20 часа. Това обаче не се случи, тъй като изборните книжа се приемаха след 21 часа. А отварянето на урната преди края на изборния ден, въпреки че 100% от заявилите желание по списък са гласували, се оказа незаконно.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Дунева
преди 3 години
Мафията няма да сдаде властта лесно! Ще използват всички средства, за да я запазят! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години