Избори: Техници оправяха машините в Русе, в Шумен две СИК делят тенекиена барака

Редица сигнали са постъпили и за неспазване на противоепидемичните мерки

04.04.2021 | 19:38 Редактор: Юлия Христова

Проблеми в изборния ден имаше в Североизточна България. Редица сигнали и за неспазване на противоепидемичните мерки пред секционните комисии. 

Фалстарт имаше с машинното гласуване в Русе. В няколко избирателни секции в началото на деня машините не са успели да стартират без намесата на техник. Мартин не е успял да гласува машинно, заради проблем с машината.

"Да, имаше проблем. Не успях машинно, трябваше с хартиена бюлетина. Жената се вайкаше", каза той.

Редица сигнали са постъпили и за неспазване на противоепидемичните мерки в Русе. В една от секциите дори  е нямало предпазни маски на входа.

Дълги опашки от избиратели и  пред секциите в  Стара Загора. Заради ограничаване на струпването вътре се наложи хората да чакат отвън своя ред. А в Шумен две секционни комисии делят една тенекиена барака и по-малко от 90 квадратни метра площ.

"Хората стоят отвън, няма къде на дъжда днеска бяха. Ами, как се работи, пандемия е, ето така виждате, при нас не се спазва, няма отстояние, няма никакви мерки, как да кажа - няма отваряеми прозорци, единственият вход-изход е тази врата", каза секретарят на СИК Миглена Илиева.

Вижте повече в репортажа на Мерлин Алтанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК