Цветан Цветанов: Убеден съм, че ще влезем в новия парламент

Всеки трябва да осъзнае важността да гласува, за да не бъде оставена страната ни в този хаос, който виждаме, заяви той

01.04.2021 | 21:40 Редактор: Десислава Атанасова

Много е вероятно да се създаде хаос в изборния ден. Това са нагласите на част от обществото и политическите формации в предстоящия вот на 4 април. 

"Ако се върнем 2-3 месеца назад, почти всички политически формации вярваха, че ще се създаде хаос, защото правителството не предвиди никакъв протокол, по който да протекат изборите. Особено за тези, които са карантинирани. Сега, когато сме в локдаун и ежедневно имаме нови случаи, това означава, че е абсурд всички тези карантинирани да могат да гласуват", заяви в студиото на "Денят ON AIR" лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Според него предприетите от правителството мерки са неправилни.

"Хората са объркани от последователността от тези мерки. Ние в България трябва да се научим малко повече да слушаме експертите. И когато Борисов разпореждаше на здравния министър, че трябва да има отваряне на всичко, това по никакъв начин не кореспондираше с тезата на здравните структури, че здравната система не е в състояние да поеме натиск на новите случи, които имаме днес", каза Цветанов.

Предвид социологическите проучвания за ниската избирателна активност, Цветанов призова българите да излязат до урните.

"Ние призоваваме хората да отидат да гласуват, защото много по-безопасно е, когато отидеш да гласуваш, отколкото, когато си в градския транспорт, когато си в магазина. И всеки един трябва да осъзнае важността от неговия глас, за да не бъде оставена страната ни на случайността и на този хаос, който виждаме", зaяви Цветанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По време на срещи с избирателите, от партията на Цветанов са получили много критики от хората за начина на управление в страната по време на кризата.

"Хората от малкия, средния и семейния бизнес се оплакват, че не са подпомогнати от държава. Тези, които са вече на борсата, не получават необходимата подкрепа, и хората не знаят дали ще могат да получат необходимото медицинско обслужване, ако им се наложи. И никой не вижда перспективата и хоризонт за своята реализация", обясни лидерът на "Републиканци за България".

Цветанов заяви, че е убеден, че партията му ще влезе в новия парламент.

"Аз съм убеден, защото ако погледнем само подписите, които събрахме за да се регистрираме, те бяха над 31 хил., а за да имаме тези проценти, които ни дават социолозите, означава, че трябва да имаме около 13 - 20 хил, гласа", обясни той.

На въпрос дали се чувства част от статуквото, Цветанов заяви, че не може да избяга от своето минало, но винаги е изпълнявал функциите си.

Гледайте целия разговор във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК