Сабанов: В малките селища избирателната активност вероятно ще е рекордно ниска

Трябва да се запазят мерките каквито бяха, посочи Александър Сабанов

01.04.2021 | 21:35 Редактор: Юлия Христова

Какво може да мотивира хората да гласуват на парламентарните избори на 4 април? 

Страхът от Ковид е голям, особено при по-възрастната част на населението. Гласуването и отиването до урната не е по-опасно от отиването в магазина, призовавам хората да гласуват. В малките населени места избирателната активност ще е вероятно рекордно ниска. Това каза за "Денят ON AIR" кандидат-депутатът от ВМРО Александър Сабанов.

По думите му хората не трябва да се лъжат по фалшивите обещания на псевдопатриоти.

"Икономическата криза тепърва ще започне, много хора са закъсали финансово и със здравето си. Ваксинацията и доставката на ваксини са две различни неща. Имаме това налично в момента и фактори, които не зависят толкова от правителството", посочи той за Bulgaria ON AIR.

Според Сабанов има липсата на кадри, медицинският персонал не е защитен, те също боледуват и няма толкова наличен персонал в някои болници.

"Много пъти се налага да се дават двойни смени в лечебните заведения. Като човек, преболедувал тежко Ковид-19, твърдя, че е по-важно да запазим здравето си. В ума на хората не са само заведенията, повярвайте ми, не е правилно сега да отваряме. Трябва да се запазят мерките каквито бяха. Трябва дискусия с браншовете, с медицинските лица, при които натискът е най-голям", коментира събеседникът.

От думите му стана ясно, че каквото и правителство да се формира, то трябва да има стабилност. 

"Трябват хора, които да мислят една крачка напред", подчерта Александър Сабанов.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК