Приоритетите на ВМРО: Повишаване на доходите и качеството на живот на българите

Дракалиев: 700 лв средна пенсия и 2500 лв средна заплата - може да стане лесно с правилно планиране

30.03.2021 | 09:19 Редактор: Десислава Атанасова

Броени дни преди парламентарните избори, партиите и коалициите в надпреварата, с различни обещания и предизборни програми. В студиото на "България сутрин", възгледите на партия ВМРО представи кандидат-депутатът Георги Дракалиев. 

В своите действия и политики ВМРО винаги се е водила от националния интерес и стремежа за благополучие на българския народ.

"Националните интереси са на първо място  - доходи, семейни ценности, сигурност. Ние в нашата платформа наблягаме на тези 3 неща и мисля, че ще успеем да ги развием. През последните 4 год. доходите нараснаха.  За първи път в кабинета Борисов 3 беше увеличена минималната заплата и минималната пенсия", заяви Дракалиев.

От ВМРО предвиждат още и увеличение на доходите.

"700 лв средна пенсия и 2500 лв средна заплата - може да стане лесно с правилно планиране. Не предвиждаме да вдигаме данъка, а и е много важно да спадне този натиск върху средния бизнес", коментира още кандидат-депутатът е ефира на Bulgaria ON AIR

Според него, средства в сферата на образованието също могат да бъдат вдигнати - за всяка следва година около с 10%. И още:

"Подпомагаме образованите родители - като предлагаме данъчно облекчение за тези работещите родите - 450 лв с едно дете, а в Бургас вече стимулираме финансово образованите родители. Тези, които нямат необходимото образоване - има програма за интегриране на обществото, затова направихме задължително образованието от 4 год.', обясни Дракалиев.

Кандидат-депутатът коментира и строителството на незаконни паметници в някои области на страната.

"Това е нещо, което случайно установих в Кържалийско - кметове от ДПС са издигнали паметници на турски. Това е недопустимо! Тези паметници ако са военни, се издигат с разрешение единствено на министъра на отбрана", каза кандидат-депутатът от ВМРО.

Той засегна и темата за туристическия бизнес у нас.

"Ние имаме няколко много добри предложения - ваучери за българските туристи, намаляване на 9% данъка на туризма, работим и по програмата "Българско лято", предвиждаме и облекчаване на визите на граждани на туристи на неевропейски страни"

Дракалиев подчерта, че трябва и истинска реформа в здравеопазването, а най -вече да се развие доболничната помощ.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК