Румен Христов: Моделът на управление може да се смени само със смяна на конституцията

Лидерът на СДС посочи и нуждата от стабилно правителство по време на криза

29.03.2021 | 21:37 Редактор: Здравко Черкезов

Изборите наближават, но покрай тях се сформираха две "перфектни бури" - едната, свързана с несправянето на хората от секционните комисии, а другата с прекалено сложния протокол. И това може да породи съмнение във вота.

"Не е добре да има съмнение във вота. Важното е всичко да премине lege artis", заяви лидерът на СДС и водач на листата на коалицията ГЕРБ-СДС в 23 МИР Румен Христов в студиото на "Денят ON AIR".

"Колкото повече избиратели гласуват, толкова по-добре за легитимността на следващия парламент, на следващото мнозинство, на следващото управление", посочи лидерът на СДС.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР цитира последни социологически изследвания, според които дясната коалиция ще бъде "безапелационен победител" на предстоящите парламентарни избори. Христов се надява, че с ГЕРБ ще спечелят повече депутатски места от досегашната бройка в 44-ото Народно събрание, което от своя страна ще им позволи да сформират стабилно правителство.

"България има нужда от стабилно правителство. България е в криза. По време на криза са силни правителствата, които са сформирани от десни мнозинства", отбеляза събеседникът в ефира на Bulgaria ON AIR.

И обясни, че десните правителства са по-реформистки настроени, по-пестеливи, които гарантират стабилност.

България не може да се управлява еднопартийно и България трябва да свикне на коалиционна култура, стана още ясно от думите му. А що се отнася до потенциални коалиционни партньори - Христов посочи патриотичните формирования ВМРО и ВОЛЯ-НФСБ.

"Моделът на управление може да се смени само със смяна на конституцията. Това, което в момента се случва и което трябва да бъде направено в страната, е един икономически просперитет благодарение на едно дясно управление", завърши той.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК