Фалшива новина или агитация са пакетите с храни, раздавани седмица преди изборите?

ГЕРБ: Предизборната кампания, в нейния цивилизован вид, свърши преди да е започнала

27.03.2021 | 20:20 Редактор: Десислава Атанасова

Пакети с боб, ориз и брашно влизат в политическата агитация седмица преди изборите. Снимки с хранителни продукти с логото на политически партии се завъртяха в социалните мрежи.

Първи коментираха агитационните материали от ГЕРБ, които определиха кадрите като фалшива новина. 

Хранителни продукти и календар с логото на ГЕРБ, както и подготвени за раздаване пакети, се виждат на двете снимки ,за които  се твърди, че са част от политическата агитация в навечерието на парламентарния вот. 

"Явно предизборната кампания в нейния цивилизован вид свърши преди изобщо да е започнала", заяви зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

Оказва се, снимките наистина са на пакети с храна, раздавани от ГЕРБ като социални помощи за Коледа миналата година. 

"Ето това, обърнете внимание на същата снимка, вижте датата 19 декември 2020 – инициатива на ГЕРБ в Перник за помощ на социално слаби хора. Ще ви покажа още една от декември миналата година, този път в Плевен – това са реалните факти", допълни още Георгиев.

От партията коментираха, че снимките били разпространявани  от други политически сили. 

"Това, че те се сещат за хората и за избирателите си веднъж на 4 или на 2 години, когато има избори, е причината да имат доверие в рамките на статистическата грешка", обясни Това Биков от ГЕРБ

В социалните мрежи се появиха подобни снимки и за други политически партии. В един от пакетите е показана бюлетина, а в друг има плик с 20 лева. От замесените политически формации към момента не са коментирали дали снимките са автентични.

Кaндидaт-дeпутaтът Ивaйлo Мирчeв oт "Демократична България", от своя страна отговори, че снимките с хранителните продукти не са фалшиви, а са публикувани преди няколко дни от ГЕРБ -Хасково. Той публикувa коментара в личния cи прoфил във Facebook. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 

2
2 rate up comment rate down comment 0
Читател
преди 1 месец
Лесно се манипулира беден,ниско образован народ.Олигарси,милионери,милиардери,засмукали огромните пари от бедният ни народ,днес раздават благинки,с които да се забрави немотията и на четвърти април хората да гласуват с правилната бюлетина. Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 2
Reinhard
преди 1 месец
Агитацията на гербавите е толкова интелектуална,колкото и нивото на примитивният им електорат! Сигнализирай за неуместен коментар