Доньо Донев – кръстникът на поредицата "Умно село" с изповед за себе си

В епизода той показва своите музикални умения

02.08.2020 | 20:30 Редактор: Ралица Братанова

Третият епизод от емблематичната документална авторска поредица портрети на известни личности и интелектуалци, строители на съвременната българска култура представя портрет на великия български художник-карикатурист.

В третото издание на "Умно село“ режисьорът Доньо Донев, създал единствената по рода си анимационна поредица "Тримата глупаци“, застава пред камерата за една откровена изповед, само 7 години преди да си тръгне от този свят.

Специално за филма “Възгледите на един Глупак” авторите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов предоставят на големия карикатурист и художник една от стените на дома си, на която той рисува по време на снимките. Рисунките ще останат цели 10 години в стаята, а край нарисуваната от Доньо стена ще израсне синът им Николай, който поема молива лично от ръката му и става художник.

В епизода на "Умно село“ Доньо показва своите музикални умения, сбъдва мечтата си поне за малко да е началник гара и танцува по влаковите релси. В изрисуването на невероятния му портрет участие взимат и скъпите на сърцето му Татяна Лолова и Виктор Самуилов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК