Създадоха въртележка за деца със специални потребности

Съоръжението ще бъде монтирано във Враца след края на извънредното положение 

16.04.2020 | 14:32 Редактор: Александра Иванова
Създадоха въртележка за деца със специални потребности

Въртележка  за деца със специални потребности ще бъде монтирана в центъра на Враца. Съоръжението е дело на Георги Пейков и е по идея на кампанията "Играем заедно", организирана от майки на деца с увреждания и граждани на града. Те, както много други регионални организации,  участват в  проекта „Различните деца на България“. Припомняме, че дело на „Различните деца на България“ беше и комбинираната  люлка везна, пригодена за деца в инвалидни колички. 

На въртележката ще могат да се качват до десет деца и четири инвалидни колички като максималната тежест, която ще може да поема съоръжението,  е около 700кг. Това сподели специално за рубриката „Коронен номер“ фотографът и организатор на благотворителната кауза Анна Йончева. За направата на въртележката са били необходими около два месеца, а цената  ѝ е 13 500 лв. 

"Въртележката има сертификат за качество, документацията е изрядна, говорено е с общината, с кмета и с главния архитект на Враца" – казва още Анна.

Няколко дни след монтажа на люлката за деца със специални потребности в парка „Св. Троица“,  вандали я потрошиха, а по-късно се появиха и полемики за безопасността й. 

"Ако някой счупи нещо, ще го оправим, не се предаваме! Чакаме само да мине извънредното положение, за да поставим въртележката в центъра на Враца, както и да върнем на децата люлката в парка в София", допълни тя.

Има и още няколко готови люлки, които ще бъдат монтирани в Разград, Стара Загора, вероятно и в Севлиево. Мечтата на Анна е, в София да има още една такава люлка, но този път, в Борисовата градина. 

Снимка: Георги Пейков 

Автор: Божила Симова 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Йорданка райнова
преди 4 години
Браво много е хубаво, че се прави най доброто за прекрасните деца на България. Сигнализирай за неуместен коментар