Стогодишен ветеран от войната събра рекордно дарение с интересно предизвикателство

Всеки ден капитан Мур прави по 100 обиколки в двора си 

15.04.2020 | 11:10 Редактор: Тодор Петров

100-годишният ветеран от Втората световна война - капитан Том Рурк, е събрал над 4 милиона паунда дарения в подкрепа на английските лекари, борещи се с Ковид-19.

Първоначалната надежда на Мур е била да събере 1000 британски лири, но само за няколко дни сумата достига рекордни за дарение размери.

Как се случва това? В социалните мрежи той създава страницата Just Giving, където приема интересно предизвикателство, което заснема и качва в интернет. Всеки ден, независимо от преклонната си възраст, капитан Мур прави по 100 дължини на двора си, заснемайки разходките си във видеа. 

Действията му са знак на солидарност към борещите се медици, както и апел към хората, че няма невъзможни неща. По време на разходките капитан Мур разказва за живота си, както и за войните и мисиите, които е преживял. По време на Втората световна война той е командирован в Индия, служейки и воювайки на Аракан в Югоизточна Азия. По-късно се присъединява към школата за бронетанкови боеви автомобили в Бовингтън.
 
"Докато в последната война имахме войници в униформа в каки, ​​този път нашата армия са лекарите и медицинските сестри", гласи едно от посланията на военния. 

Автор: Божила Симова 

Снимка: SWNS

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК