Спасяваме книгите с национална кампания

Над 100 издателства дадоха началото на "Купи 1 книга"

03.04.2020 | 14:50 Редактор: Тодор Петров
Спасяваме книгите с национална кампания

Във времена на изолация книгата остава един от най-верните ни приятели. По този повод днес ви разказваме за най-новата национална инициатива, чиято цел е да запазим книгите и най-вече хората, които се грижат за това те да достигнат до нас. Това са автори, издатели, илюстратори, преводачи, коректори и редактори, книжари и още куп професии, част от книжния бранш, които в момента, наред с много икономически сектори, търпят сериозни загуби. 

Стартира националната кампания "Купи 1 книга", зад която застават над 100 издателства от цялата страна. Припомняме, че вчера отбелязахме Деня на детската книга и именно на този ден беше дадено началото на инициативата. 

Каква е идеята ѝ? 

Инициаторите апелират всички да изберат електронно любимо издателство или книжарница и да си загубят една книга. По този начин не само оказваме подкрепа към целия бранш на книжарите, но и показваме как,  ако всеки купи по една книга днес, в бъдеще ще може да ги има и  всички тях  - пазителите на книгите, хората, благодарение на които книгите попадат в домашните ни библиотеки. 

Ето какво гласи апелът на кампанията:

Скъпи приятели,

Днес книгите са изправени пред истинско предизвикателство. И спасяването им е в наши ръце. Само заедно можем да помогнем на книгите днес, за да ги има и в бъдеще!

Книгата е извор на знания, забавление и идеи. Книгата е нашият живот и нашият смисъл. Обръщаме се към всеки, който в тези несигурни времена може да отдели средства и да си купи книга или иска да дари книги за кауза.

Включете се в кампанията. Купете 1 книга. За да има книги утре! Влезте в електронния магазин на любимото си издателство или книжарница и си изберете книга.

И ние, от екипа на Bulgaria ON AIR, подкрепяме каузата и отново призоваваме  - бъдете #ОтговорниВкъщи 

Автор: Божила Симова

Харесайте страница ни във Facebook ТУК