Дворецът в Кан става убежище за бездомните

Мястото отвори вратите си за всички нуждаещи се

26.03.2020 | 11:05 Редактор: Тодор Петров
Дворецът в Кан става убежище за бездомните

Фестивалният дворец в Кан, Франция, където обикновено се състои едно от най-бляскавите мероприятия, посветени на киното, отвори вратите си за бездомните в града, предаде "Ройтерс".

Доминик Од-Ласе от градския съвет в Кан заяви, че мястото ще има възможност да приеме по 50 бездомници, като вече са осигурени легла, душове и кът за хранене. За хората ще бъдат осигурени още телевизори, игри и книги. Има и специално място за кучета, ако някой от бездомните има такова. Всеки ден в двореца ще има по шестима служители, които да осигурят комфорта на посетителите. 

Целта е по този начин да се олекоти работата на Центъра за натоварване на бездомници в града, както и на болниците в града. 

По официални данни във Франция има около 12 000 души, които живеят на улицата. Смята се, че Ковид-19 ще порази голяма част от тази общност, защото бездомните нямат достъп до санитарни материали и често имат хронични заболявания. Мнозина разчитат на помощ, но сега всички са затворени по домовете си.

Припомняме, че годишният кинофестивал в курорта на Френската ривиера трябваше да се състои от 12 до 23 май, но миналата седмица организаторите обявиха, че отлагат събитието за края на юни.

Благодарим на журналиста Елица Стойчева за добрата новина днес. 

Снимка: БГНЕС

Автор : Божила Симова

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК