Лебеди и делфини във водите на Венеция?

Снимки предизвикаха полемика относно достоверността им

20.03.2020 | 15:05 Редактор: Тодор Петров
Лебеди и делфини във водите на Венеция?

Делфини и лебеди се завърнаха във водите край каналите на празната заради епидемията от коронавирус Венеция.  Новината обиколи социалните мрежи през последните дни, придружена с множество снимки и видеа от популярната туристическа дестинация. Заради особено тежкото положение на Италия, градът, чиито води обикновено са пълни с гондоли и моторни лодки, опустя. 

На снимките ясно се вижда, че водата край пристанищата на Венеция е ясна и бистра, а вътре могат да се видят пасажи от рибки, които обикновено остават скрити заради замърсеността на водата.  

"Природата си взема своето като се чисти по естествен начин", коментират хората. 

Припомняме, че всеки ден Венеция е посещавана от близо 700 000 туристи от цял свят - около 20 млн. годишно. Поради огромния поток от пришълци венецианските власти периодично ограничават притока. 

Снимките с плаващите лебеди предизвикаха и дискусия сред не толкова оптимистично настроените читатели, които пишат, че снимките са направени на остров Бурано, известен с множеството красиви цветни къщички, разположен на 7 километра от Венеция. 

"Лебедите така или иначе плават във водите край Бурано. Не са се завърнали във Венеция", коментира друг интернет потребител. 

Независимо от недоказаната достоверност откъде точно са снимките, новината беше споделена от хиляди само за броени минути. И доказа, че във времето, в което живеем,  е по- добре да се уповаваме на една полуистина, но с позитивен лъч надежда. 
 
Ако и вие сте заснели подобна снимка или искате да ни споделите вашата добра новина, може да го направите на имейл адрес: coronen_nomer@bulgariaonair.bg

Снимки: Instagram

Автор: Божила Симова 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК