"Директно" днес от 17:50 часа: Лицето на зависимостите отблизо и още

Как влияят военните конфликти върху туризма в България - гледайте на 6 май

06.05.2024 | 11:30

Какво е да подаваш ръка на зависими, как изглежда борбата с държавата и стигмата в обществото - тази тема ще бъде на фокус в днешното издание на "Директно", на 6 май, от 17:50 часа. В студиото при Димитър Абрашев ще гостува Юлия Георгиева от Центъра за хуманни политики, която е създател на "Розовата къща". Като част от серията репортажи и участия на "Директно", показващи лицето на зависимостите и трудностите в борбата на зависимите и институциите с проблема, тя ще разкаже повече за силата и смисъла да помагаш на уязвими групи и хора в нужда.

Повече за отражението на военните конфликти в Украйна и Израел върху туристопотока в България и ще създадат ли те още по-труден сезон за туристическия бранш, който е изправен пред сериозния проблем с липсата на сезонни работници - ще разкаже още Илин Димитров, съветник на президента по туризъм. 

За финал зрителите ще разберат за стара великотърновска църква, която притежава уникален часовник. Той прилича по
механизма си на задвижване на този на световноизвестната френска катедрала Нотр Дам в Париж. Часовниковото устройство е с швейцарски механизъм и е произведено през третата четвърт на 19-и век.

Повече гледайте днес от 17:50 часа в "Директно" по Bulgaria ON AIR.