Вицепрезидентът на ЕК Маргаритис Схинас - ексклузивно в предаването "Брюксел 1"

Пред Милена Милотинова говори и Джордже Станкович от сръбската опозиция

02.03.2024 | 15:29 Редактор: Деси Николова
Вицепрезидентът на ЕК Маргаритис Схинас - ексклузивно в предаването

Вицепрезидентът на ЕК Маргаритис Схинас и Джордже Станкович от сръбската опозиция говорят ексклузивно днес от 17.30 часа в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

"Мисля, че никой не трябва да подценява значението на случилото се през миналия декември за либерализацията на въздушния транспорт. Този ход приближава българите и румънците много повече до сърцето на Европейския съюз. Втората и последна стъпка - сухопътните граници са нещо, което ще се случи като част от миналогодишното споразумение, възможно най-скоро. Личната ми прогноза, а и предпочитание, е това да може да се случи до края на настоящата 2024 г.," заяви зам-председателят на ЕК.

В предаването ексклузивно говори и Джордже Станкович - депутат, член на сръбската опозиция. Той коментира проведените в Сърбия на 17 декември избори. С масови протести в края на декември сръбската опозиция иска касирането им.

"Проведоха се местни избори в Белград и в още 65 общини освен Белград.  Имахме и предсрочни парламентарни избори заедно с тях. Всички избори бяха под знака на едно име  - това на Александър Вучич. И това е първият и най-важен проблем, защото той е президент и името му не може да фигурира в изборна листа. Но той си дава сметка, че неговата собствена партия - Сръбската прогресивна партия, не би спечелила повече от 20%  и се опита със собствената си популярност да увеличи тази подкрепа", подчерта Станкович пред Милена Милотинова.

Гледайте "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR в събота от 17:30 ч.