В рубриката "5 минути извън новините" днес ще видите

30.11.2022 | 14:06 Редактор: Вяра Димова

По пътя на успеха или как едно момиче, лишено от родителски грижи, сбъдва мечтите си. След като издаде първата си стихосбирка, Минка Кирилова постигна още една цел и вече е студент по психология. Иска в бъдеще да помага на деца в неравностойно положение.

Точно преди година ви срещнахме за пръв път с Минка Кирилова или както всички я наричат – Мони. Тогава тя току що беше издала своята първа стихосбирка - "Дневник за мечти". 

"Това е най-красивата мечта, която съм осъществявала. Първо не вярвах и се страхувах. Мислех, че няма да се хареса от хората, но доста сгреших. Книгата беше доста харесвана от много хора. Тогава осъзнах, че няма невъзможни неща!", казва Минка.

И го доказва. Вече е факт следващата постигната цел. След 4 години усилен труд, много учене и старание – Мони е първа година студент по психология. Учи в Нов български университет.

"Винаги съм се припознавала в психологията и още от малка искам да работя професия, която е значима и в полза на обществото. Смятам, че моето нещо е точно това - да изслушвам и да подкрепям хора, които имат нужда да бъдат чути", споделя още тя.

С нея ни срещат Даниела Владимирова и Иван Иванов в рубриката "Пет минути извън новините".