Шестата грандиозна бойна гала SENSHI – на 29 август от 22:00 часа по Bulgaria ON AIR

Наелектризиращи двубои, много екшън и спиращи дъха битки между шампиони от цял свят очакват зрителите

28.08.2020 | 17:30
Шестата грандиозна бойна гала SENSHI – на 29 август от 22:00 часа по Bulgaria ON AIR

Наелектризиращи двубои, много екшън и спиращи дъха битки между шампиони по карате и кикбокс от цял свят очакват зрителите на Bulgaria ON AIR тази събота. На 29 август точно в 22:00 часа Bulgaria ON AIR ще излъчи новото шесто издание на една от най-популярните професионални бойни галавечери SENSHI. То се проведе на 21 август тази година при специални хигиенни мерки и с ограничен за външна публика достъп в рамките на най-голямото събитие в сферата на бойните спортове – 14-тия Межународен тренировъчен лагер по киокушин в Камчия.

boj

И този път в бойната карта на международната галавечер присъстват сред най-големите имена в бойните спортове. Зрителите на Bulgaria ON AIR ще станат свидетели на 10 двубоя по правилата KWU SENSHI, KWU Full Contact и K1 между шампиони по кикбокс и карате от Русия, Казахстан, Англия, Германия, Франция, България, Румъния и Сърбия. Сред българските имена, които защитават честта на страната ни, са капитанът на националния отбор по кикбокс и носител на световния пояс на WAKO PRO в кат. до 71.8 кг Атанас Божилов, сребърният медалист от Световното първенство по муай тай WMF през 2019 и от Световното първенство по карате киокушин KWU (2013) Николай Йоргов и Петър Стойков. Със своите четири участия и шест победи в елитната верига, Стойков е боецът с най-много успехи на арената на SENSHI досега. Българинът има световна и европейска титла по муай тай на WMF. В карате куокушин може да се похвали със сребърен медал от Световното първенство на Световния киокушин съюз (KWU) за юноши (2013).

На SENSHI 6 щe видим още българският кикбокс шампион Едуард Алексанян, а сред родните бойци, които ще се качат за пръв път на зрелищната арена на международната гала, са Даниел Гецов и Драгомир Петров. Гецов e шесткратен републикански шампион в стиловете К-1, „лоу кик“ и „фул контакт“, a Петров е четирикратен първенец на родината ни, двукратен европейски шампион и бронзов медалист от европейско първенство. И двамата ще имат срещу себе си много сериозни чуждестранни опоненти. 

Сред специалните гости и рефери на SENSHI 6 отново е легендарното кикбокс трио - К-1 шампионите и професионални инструктори на Международната професионална лига на KWU Семи Шилт, Ернесто Хуст и Петер Артс, а за пръв път за бойното шоу у нас пристигна чешката бойна звезда Ян Сокуп - европейски шампион, сребърен медалист от Световното първенство и първенец на престижната надпревара "All Japan". Сред специалните гости са още  председателят на лигата и председател на Националната асоциация на бойните спортове в България шихан Иво Каменов (6 дан) и шихан Александър Пичкунов (5 дан), който е генерален секретар на Световния куокишин съюз (KWU).

Цялата бойна карта на SENSHI 6 и какво да очаквате в събота от 22 часа по Bulgaria ON AIR, вижте ТУК.