Money.bg

Събота от 16:30 часа
още

Статус ли е притежаването на басейн - говори Румяна Борисова

Какво е да си една от малкото дами в бизнеса с плувните басейни?

27.04.2024 | 17:00 Редактор: Йоана Великова

В предаването "Money.bg" Румяна Борисова, собственик на компанията "Басейни.НЕТ", говори за един много нишов, но интересен и успешен бизнес - плувните басейни. Тя е носител на приза "Бизнесдама на годината".

"В нашия сектор има много малко дами и женският пол не е много добре представен. Обикновено, когато присъствам по събития, семинари и обучения на европейско и световно ниво, много често аз съм единствената дама в компанията. След пандемията ние бележим голям ръст в продажбите и в качеството на търсените продукти, българският потребител вдига качеството. Много се радвам, защото аз от 18 години се занимавам с това. Когато аз започнах, тази ниша в България беше почти свободна, нямаше лидер в бранша", обясни Румяна Борисова. 

Пред Bulgaria ON AIR тя разказа как е започнала да се занимава с този бизнес. Завършила е "Българска филология" и всичко се е зародило от нейната мечта да има плувен басейн в двора си.

Водена от тази мечта се е научила да прави сайтове, по този начин се е свързала с най-големия производител на басейни в Европа и им е станала официален партньор. Към днешна дата от нейната компания са монтирали десетки хиляди домашни басейни в цялата страна. 

"Профилът на нашите клиенти са частни лица, хора, които тепърва започват строителство или си закупуват имот. В народопсихологията на българина е заложено, че басейнът е статус. След автомобила, басейнът е следващото нещо, което хората на Балканите трябва да притежават, по тяхна преценка. Нашите клиенти са страшно много и по-трудното в случая е, че ние имаме капацитета да ги обслужваме, но при сезонен бизнес нещата са почасови. Когато има слънце, ние сме ангажирани, когато завали дъжд - телефоните в магазина не звънят, дори и през лятото", допълни още Борисова. 

Гледайте целия разговор във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
Целогодишник
преди 1 седмица
Ми да започне да прави закрити басейни и бизнесът ще потръгне. Може и с олимпийски размери, тогава и спонсори ще има. Сигнализирай за неуместен коментар