Money.bg

Събота от 16:00 часа
още

От музиката до света на лютите чушки - какво е да поемеш бизнес по време на пандемия?

Славена Родинова е част от класацията "30 под 30" на Forbes

20.04.2024 | 20:50 Редактор: Йоана Великова

В предаването Money.bg ви срещаме със Славена Родинова, изпълнителен директор на HotFarm, която е част от престижния списък на Forbes за Европа "30 под 30".

"Не съм очаквала да вляза в тази класация. Мечтите се сбъдват, защото преди се занимавах с тотално различни неща и бях упреквана за моето решение да поема по пътя на лютите чушки.  Самата аз не вярвах, че ще успея, но ето, няколко години по-късно за мен това отличие освен, че ми носи много щастие, носи и още повече отговорност и определено ме мотивира да още по-смело да преследвам това, което искам", каза Славена Родинова. 

В ефира на Bulgaria ON AIR тя разказа как е започнала се развива в бизнеса за люти чушки на баща си, основан през 2011 година. Първоначално Славена се е занимавала с музика и е живяла в големия град. Винаги е помагала във фермата, но не много отдадено. Когато през Kовид пандемията се налага да се прибере в село Страшимирово, Варненско, тя решава, че е страхотна възможност и предизвикателство да се развие и в тази сфера. 

"В началото нашият бизнес стартира с много люти и нишови продукти. Когато аз реших да се включа в бизнеса, решихме да създадем по-малко люти продукти и по този начин предлагаме както съвсем леко пикантни продукти, така и много люти. Ние правим сладка от люти чушки, шоколади, дори люто кафе и показваме на хората, че лютото е много интересен вкус. За нас е много важно все повече хора да го преоткриват, следователно да достигаме и до повече хора", заяви Родинова. 

Гледайте целия разговор във видеото.