Сотир Цацаров реагира остро на думите на външния министър за ареста на Иванчева

Това мнението на Екатерина Захариева ли е, или на кабинета, пита главният прокурор

19.04.2018 | 18:18 Редактор: Велислав Филипов
Сотир Цацаров реагира остро на думите на външния министър за ареста на Иванчева

Остра реакция на главния прокурор Сотир Цацаров след изказването на външния министър и вицепремиер по съдебната реформа Екатерина Захариева вчера. Обвинител №1 попита дали тя е говорила като член на кабинета по отношение на ареста на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева.

"Какво послание и какъв сигнал излъчват към специализираната прокуратура и новосъздадената Комисия за противодействие на корупцията думите на вицепремиера по съдебната реформа Екетарина Захариева", пита в интервю за агенция "Фокус" Сотир Цацаров. И напомня, че арестът на Иванчева е първото им успешно съвместно действие. 

Според Цацаров всеки има право на мнение, но сега по-важно е дали тя го е изразила като член на кабинета и отразява ли то общото становище на Министерския съвет.

"Ако това е така, то има явно разминаване между публично декларираното желание за борба с корупцията и действителните очаквания, които кабинетът има", казва още Цацаров. 

В сряда след редовното правителствено заседание Екатерина Захариева бе единственият министър, изказал се за задържането на Десислава Иванчева.