Професия: Ловец на автографи

Kак се събират над 5000 подписа от световни знаменитости?

11.02.2017 | 12:01 Редактор: Кристина Михайлова
Професия: Ловец на автографи

Запознайте се с един истински ловец - на автографи. Той беше и един от тримата, които успяха да посрещнат тенисиста Григор Димитров и певицата Никол Шерцингер на летище София, докато те хитро избегнаха срещата с медиите.

5537 автографа и хиляди снимки!

Това е личната колекция на Тодор Петров. Вече 18 години той събира автографи от известни личности – актьори, музиканти, спортисти. Така постепенно Тодор е превърнал хобито си в истинска професия. 

Първият му автограф е от Лоренцо Ламас, звездата от сериала "Ренегат", споделя с радост Тодор. Има специално писмо от английската кралица – с автограф и покана за лична среща. Освен това се е снимал с Лейди Гага, Самюел Джансън, Том Джоунс, Новак Джокович и много други. Повечето известни личности са любезни, споделя ловецът на автографи. Но има и доста груби звезди. При опит да се снима с актьора Джейсън Стейтъм Тодор получава две пукнати ребра от охраната му.

Самият Тодор е участвал в няколко филма като статист, най-известният от които е "Хитмен".

Когато не е ловец на автографи, Тодор е учител по география. Обича да пътува. Обиколил е 35 държави, но вече го прави само заради звездите. След броени дни заминава за седмицата на модата в Милано, където се надява да се снима с певицата Кейти Пери, както и с дизайнерката Донатела Версаче.

Вижте още в репортажа на Кристина Михайлова и оператора Цветан Атанасов.