Магията "Хари Потър"

Училището за магия "Хогуъртс" се пренесе в София

02.02.2017 | 22:00 Редактор: Тодор Петров
Магията

Най-известното училище за магия "Хогуъртс" се пренесе за няколко часа в литературен клуб Перото. Литературна нощ, посветена на книгите за малкия магьосник Хари Потър, събра малки и големи.

Тази нощ, макар и за няколко часа, най-известното училище за магия "Хогуъртс" се пренесе в центъра на София. Малки и големи, преобразени като любимите си герои, изчакваха търпеливо реда си в литературния клуб Перото.

"Много деца четат. Всички от 7-годишни нагоре вече са "зарибени" по "Хари Потър", сподели организаторът на събитието Деница Аргиропулос. 

Дрескодът на вечерта беше магьоснически мантии или костюми, вдъхновени от филма.

На специална Разпределителна церемония участниците бяха разпределени в четири дома - Грифиндор, Слидерин, Хафълпаф и Рейвънклоу.

Сформираните отбори трябваше да отговарят на въпроси, свързани с "Хари Потър" и да преминат през всички предизвикателства, които им поставиха професорите. Сред които и директорът на Хогуъртс проф. Дъмбълдор.

Поредицата на британската писателка ДЖ. К. Роулинг вече години наред продължава да възвръща обичта на децата към четенето. А, каква по-хубава магия от това?

Вижте повече в репортажа на Божила Симова: