БДЖ отменя 8 влака по различни направления в страната

Причината са повредени локомотиви от преспите

13.01.2017 | 17:41 Редактор: Жанета Нейкова
БДЖ отменя 8 влака по различни направления в страната

БДЖ  спира 8 влака по различни направления в страната, заради повредени локомотиви от преспите през изминалата седмица. Междувременно огромните закъснения на железниците продължават. Разгневени пътници блокираха линията София - Своге, заради голямото изчакване при минусови температури. 

Държавната железница спира няколко сутрешни влака по направленията София - Перник и Лакатник; Горна Оряховица - Плачковци и Шумен. Причината: разбити от преспите локомотиви без да са налични алтернативни машини.

От железницата коментираха, че до 5-ти януари проблеми не е имало, но снежната блокада е изненадала и тях и, напомниха, че влаковете са били единственият транспорт, който се е движил  при зимните условия, макар и с големи закъснения и замръзнали вагони. От своя страна пътниците бяха с разнопосочни мнения за услугата. 

Именно заради закъснение на пътническия влак от София до Своге, пътници снощи преградиха с жива верига на гара "Илиянци" пътя на експреса за Горна Оряховица по същата линия, недоволни от голямото закъснение.

От БДЖ сравниха действията им с тероризъм. 

От железницата обещаха до няколко дни да върнат нормалното разписание на влаковете и отменените осем композиции да се движат отново по график.