Спокойна обстановка на гарата в София, закъсненията са малки

Затворени за движение са два участъка, информираха от БДЖ

09.01.2017 | 09:26 Редактор: Тодор Петров
Спокойна обстановка на гарата в София, закъсненията са малки

Обстановката на Централната жп гара в София е сравнително спокойна в сравнение с изминалите дни, когато имаше отмнени влакове и закъснения с по 200-300 минути, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

В момента има закъснения на пристигащите влакове от около 20-50 минути. Закъсненията са нормални при тежките зимни условия и усложнената пътна обстановка. Няма никакво напрежение сред пътниците, тъй като към момента няма големи забавяния в разписанията на влаковете.

От БДЖ информираха, че има два затворени участъка - Панагюрище-Съединение и Поповица-Катуница. По тези линии няма да се извършват железопътни превози.

Междувременно на гарата в София възникна спор между пътник и обслужващ персонал. Жена, пътуваща от Варна за София, си е взела билет за първа класа, но се оказва, че там няма отопление. Препоръчали са й да се премести във втора класа, след което тя отговаря, че ще си иска разликата в цената.

"Казаха, че ще ми осребрят 11 лева. Питах откъде мога да си взема 11 лева, след като не съм ползвала нещо. Обясниха ми, че трябва да отида някъде извън гарата - нямам време да ходя по улички и учреждения за 11 лева. Затвориха касите и не искат да те знаят", сподели разочарованата пътничка пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Жената пътува за Испания, където живее от 20 години. Прибрала се е в България за пръв път и признава, че съжалява за това.