2093 абонати са останали без електрозахранване тази сутрин

Вижте каква е актуалната обстановка в страната, представена на брифинг на АПИ

09.01.2017 | 09:16 Редактор: Мария Аладжова
2093 абонати са останали без електрозахранване тази сутрин

Усложнена пожарна обстановка в София през нощта - трима души са пострадали при гасене на пожар, съобщи по време на брифинг директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов.

Пострадалите не са пожарникари, а собствениците на жилището, в което е започнал пожарът, добави той. 

30 са сигналите, на които са отреагирали екипите на ПБЗН през нощта, 15 души са извадени от преспите. 

"За днес остава основният ангажимент да помогнем на екипите на ЕНЕРГО-ПРО. Успоредно с това, населените места, които са все още без осигурен път до тях, ще получат по график стоки от първа необходимост – хляб, хранителни продукти и други стоки от първа необходимост", каза още той.

Междувременно стана ясно, че тази сутрин 2093 абонати на територията на ЕНЕРГО-ПРО са останали без електрозахранване. "На територията на ЧЕЗ и EVN нямаме абонати без електрозахранване. Очакваме до обяд всички абонати да са захранени с електричество", съобщи зам.-министърът на енергетиката Николай Николов.

През нощта температурата на подаваната вода от ТЕЦ-Перник се е повишила с 20 градуса, добави той.

"Всички проходи без Ришкия и тези, които са стандартно затворени при зимни условия, са отворени за движение, като имаме ограничения за тежкотоварните", заяви от своя страна министърът на а регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова. Тя уточни, че информацията в приложението на АПИ - LIMA, е актуална и съвпада със сутрешния и съответно с вечерния бюлетин на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), както и с информацията, публикувана на сайта на агенцията.

"Потребителят, който се интересува от съответния проход, ако е тежкотоварен, трябва да е регистриран като тежкотоварен и тогава ще му излезе забраната за съответния проход", добави Павлова. Същото важи и за леките коли.