След обилния снеговалеж: Няма бедстващи и откъснати райони в Северна България

Всички сериозни аварии по електроразпределителната мрежа в региона са били отстранени рано сутринта

29.12.2016 | 13:51 Редактор: Ирина Георгиева
След обилния снеговалеж: Няма бедстващи и откъснати райони в Северна България

Страната осъмна покрита със сняг. Най-дебела е снежната покривка в Северна България - над 30-40 сантиметра, в Ловеч - близо 70. Има затворени основни проходи и пътища.

Към момента няма бедстващи и изцяло откъснати райони в Северна България, съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR Мирела Дончева.

Интензивният снеговалеж в района на ловешкото село Микре продължи 18 часа. На някои места снежната покривка е 10 см, а във високите балкански части достига и 70 см.

Всички сериозни аварии по електроразпределителната мрежа в района са били отстранени рано сутринта. 

В момента по всички пътища на територията на област Ловеч работят 80 снегопочистващи машини.

Главният път в района София-Варна е почистен до асфалт, така че водачите, които тръгват на път може да са спокойни. Въпреки това апелът към шофьорите е да бъдат изключително внимателни и да се съобразяват със зимната пътна обстановка.

Сняг вали и в София. Над 150 машини обработват улиците на София през последното денонощие. С приоритет се почистват маршрутите на масовия градски транспорт. По обилна е снежната покривка в югозападните квартали на столицата, като в "Бояна" и "Драгалевци", където малките и стръмни улици, са заснежени и създават неприятности на шофьорите. 

Сериозни закъснения в градския транспорт към този час няма.