Бургаски ученик живя и тренира в Шаолин

18-годишният Златин Павлов за живота в манастира пред камерата на Bulgaria ON AIR

04.12.2016 | 12:05 Редактор: Тодор Петров
Бургаски ученик живя и тренира в Шаолин

Бургаски ученик живя и се учи на бойни изкуства в манастира Шаолин. Златин Павлов е прекарал 6 месеца в Китай и мечтае да се върне отново там. Какво е да живееш като истински кунг-фу майстор, разказват кореспондентите ни.

Животът на 18-годишния Златин Павлов в будисткия манастир Шаолин повтаря този на Джет Ли в популярния от 80-те години филм. Тренировки от сутрин до вечер и каляване на волята.

"Тренировките бяха с изключително добра загрявка и майстори, които показаха много неща, които видях за пръв път. Някои неща бяха буквално като тези от филмите. Показаха ни демонстрации с меч, тояга, сабя. В Шаолин имат определни оръжия, които са по-различни от всички други стилове", сподели Златин пред Bulgaria ON AIR.

Бургаският ученик уточнява, че източните бойни изкуства не са спорт, а цяла философия, целяща самоусъвършенстване на личността. 

"Учи на смиреност, на баланс, да контролираш тялото си", каза още ученикът.

Златин заминава за Китай благодарение на своя учител по бойни изкуства Тихомир Тодоров и с подкрепата на китайското посолство у нас. Момчета има два сребърни и един златен медал от Световния фестивал на бойните изкуства в Китай.

Вижте целия репортаж във видеото: