fallback

Нови оставки във Фонда за лечение на деца

Идват в знак на протест срещу ръководството

26.09.2016 | 21:05

Лавина от оставки във Фонда за лечение на деца в чужбина. След като преди дни оттеглянето си декларираха двама от членовете, днес стъпките им последваха още двамата представители.

Кризата във Фонда се задълбочава, след като само за няколко дни оставките в Обществения съвет към станаха четири.

Преди няколко дни оттеглянето си първа обяви националният консултант по детска нефрология доц. Анелия Буева. Само два дни след като тя направи това, я последва и оставката на представителя на инициативата "Спаси, дари на.." Десислава Хурмузова.

Днес съветът остана без още двама души. Оставките си подадоха и представителят на частните медии в обществения съвет Милена Златкова, както и представителят на българския дарителен фонд Красимира Величкова.

Зад четирите оставки стоят идентични мотиви - несъгласие и протест срещу начина, по който работи фондът, както и подмяна на дейността и мисията му.

"Общественият съвет не изпълнява вече функцията, която е залегнала в правилника му, а именно да пази и да защитава интересите на децата. В момента общественият съвет се е превърна в безгласна буква, която трябва да прави прекалено много компромиси и е в ущърб на децата. Имаме случаи на подменени решения", посочи Красимира Величкова.

Директорът на обществения съвет Владимир Пилософ категорично отрече да има такива подменени решения, а според него подадените оставки създават напрежение без да има основание за такова.

Според професор Пилософ не е вярно, че има хаос в работата на фонда. Общият брой на членовете в обществения съвет е 17 и дори с липсата на тези четирима кворум ще има.

"Търси се някакъв ефект. Не знам какъв. Няма подмяна на решения", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR професорът.

 

fallback
Още от България
fallback