Bulgaria ON AIR следи балотажа в ефир, във Facebook и на bgonair.bg

Програмата "ПрезиДЕН 2016" продължава на 13 ноември

08.11.2016 | 11:41 Редактор: Константина Маркова
Bulgaria ON AIR следи балотажа в ефир, във Facebook и на bgonair.bg

Национална телевизия Bulgaria ON AIR ще предложи динамично отразяване на президентските избори и на 13 ноември, когато е балотажът между ген. Румен Радев и Цецка Цачева. Екипът, който работи по специалната програма „ПрезиДЕН 2016“ на медията, ще покаже и различни от очакваните гледни точки към изборите.

Освен репортажи и включвания на живо с най-важното около вота и реакциите на хората у нас и в чужбина, Bulgaria ON AIR подготвя коментарни студия, които ще бъдат полезни с анализи и прогнози за възможните сценарии след балотажа и последствията от него за гражданите.

На първия тур на изборите в неделя, 6 ноември, Bulgaria ON AIR беше първата телевзия, която излъчи основната част от изборната си програма във Facebook страницата си чрез стрийм директно от ТВ ефира. Така програмата достигна до още близо 100 000 уникални потребители само за ден, вкл. в чужбина. На 13 ноември най-важното от вота отново ще стигне до всички, които предпочитат да следят събитията на компютър или мобилно устройство, чрез сайта www.bgonair.bg и във Facebook.

Зрителите могат да изпращат и сигнали за засечени нарушения в специалното Facebook приложение Изборни Нередности 2016. Всеки може да публикуват видео и с хаштаг #IzborniNerednosti2016 на Facebook страницата на Bulgaria ON AIR, или като публично видео в Twitter или Instagram със същия хаштаг.

На 13 ноември студио „ПрезиДЕН 2016“ по Bulgaria ON AIR стартира в 6,50 сутринта с Мартина Ганчева и Владимир Сиркаров. Изборното студио ще продължи с Димитър Абрашев от 10 часа, а веднага след Новините ON AIR в 17,30 щафетата ще поеме водещата Милена Милотинова.

Вечерният изборен блок започва в 19 часа с Лора Инджова и Кузман Илиев в студиото на Bulgaria ON AIR и Симеон Белев в студиото на НДК. През целия ден Bulgaria ON AIR ще следи балотажа и в новинарските си емисии, като цялата изборна програма ще се излъчва и в ефира на радио Bulgaria ON AIR.