Финансист загърби САЩ след 14 години заради любов по българското

В "Завърналите се с Петя Кертикова" ви срещаме с Робърт Желязков

31.01.2019 | 10:05 Редактор: Тодор Петров
Финансист загърби САЩ след 14 години заради любов по българското

В "Завърналите се с Петя Кертикова" ви срещаме с финансист, който след 14 години в Съединените щати взима емоционалното решение да остане в България.

При това само часове преди да излети самолетът за Америка, на борда на който така не се и качва, а има закупен билет. Робърт Желязков казва, че по-правилно решение не е взимал в живота си. 

На 18-годишна възраст той напуска родния Пловдив през 1999 г. Заминава за САЩ по настояване на родителите си. В Америка остава 14 години, които описва до голяма степен като изгубено време.

Започва да учи в университет в Оклахома, но прекъсва следването си и губи стипендията. Години по-късно обаче решава да завърши "Финанси" в Мисури. Преди това започва от нулата и работи като сервитьор в ресторант.

"Целунах този асфалт на летището и тръгнах към хубавия Пловдив. В България беше семейството ми, приятелите... Първите години в Щатите изхарчих толкова много пари за карти за международни разговори, защото България ми липсваше", сподели Робърт пред Bulgaria ON AIR.

Какви са причините да реши да остане, въпреки високоплатената работа навън и защо отделя време да помага на хора в нужда? Вижте в репортажа на Петя Кертикова.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК