Поради посегателства над медици: Масови оставки в Горна Оряховица

Центърът за спешна помощ там ще остане само с един екип, ако персоналът му не размисли

25.01.2019 | 17:54 Редактор: Иван Берберов
Поради посегателства над медици: Масови оставки в Горна Оряховица

Масови оставки в Центъра за спешна помощ в Горна Оряховица, след поредния случай на насилие над лекари. Преди дни медицинският фелдшер Наталия Армянова беше нападната от 35-годишна жена от ромски произход по време на дежурство. 

Десетки медици днес подадоха молби за напускане на центъра. След изтичане на едномесечното предизвестие в края на февруари, драстично ще намалее броят на специалистите, които ще могат да поемат спешните случаи в региона на Горна Оряховица.

След 19 години като фелдшер в Центъра за спешна медицинска помощ в Горна Оряховица, днес Стела Маркова беше сред първите подали молба за напускане.

"Не се чувствам защитена и идвам със страх на работа. Да не говорим ако се подаде някакъв адрес, особено нощно време, и тръгвам само с шофьор. С какъв страх тръгвам, защото не знам там какво ме чака и дали ще се върна!", споделя тя. 

Десет оставки на здравни работници бяха подадени само 5 минути след края на извънредното събрание на екипа и областното ръководство на Центъра за спешна медицинска помощ. 

Във филиала на спешна помощ в Горна Оряховица работят около 50 човека, като след масовото и им напускане не е ясно дали в края на февруари ще има кой да поема спешните случаи в общините Горна Оряховица, Лясковец, Стражица, Златарица и Елена.

Осигурени са всички мерки за сигурност в областния център – има видео наблюдение, договор с охранителна фирма и паник бутон. Това заяви директорът на центъра д-р Валентина Хаджирадева и допълни - желанието на персонала за физическа охрана на място може да бъде осигурено само с решение на здравното министерство.

Харесайте Facebook страницата ни ТУК