Нови почивни дни, пътувания, организация на движението, полицията ще следи за спазване на правилата

В София тази вечер влизат в сила промени заради предстоящите празненства

29.12.2018 | 13:24 Редактор: Ивайло Николов
Нови почивни дни, пътувания, организация на движението, полицията ще следи за спазване на правилата

Започна голямото пътуване преди Нова година. От 2018 - та остава само още един работен ден, който за много хора също ще е почивен и затова те вече се отправят на път.

Близо 550 хиляди са българите, които ще пътуват по празниците около Нова година. Още от вчера започна изтеглянето на автомобили от София.

Създадена специална организация от страна на полицията на всички изходи на столицата и магистралите "Тракия" и "Хемус". От ГД "Пътна полиция" припомнят на шофьорите да не навлизат в аварийната лента при случаи на задръстване, защото това е нарушение, което пък може да попречи и на специализирани автомобили да достигнат до определено място на инцидент. 

Освен това полицията напомня на всички водачи, че ще има засилени проверки на пътищата в цялата страна, на които ще се следи за превишена скорост, употреба на алкохол или наркотици и спазване на правилата за движение.

Друга важна информация за пътуващите е, че прохода "Предела" вече е почистен и отворен, пътят към Банско е проходим, а интензивен трафик се очаква и към Кулата.

За сега пътуващите казват, че няма сериозно натоварване по пътищата и че се преминава спокойно.

В София пък днес от 20:00 часа влизат в сила мерките за сигурност в центъра на града, които ще са валидни до след Нова година и са свързани с организираните мероприятия за празника.