Нищо ново: И днес ще бъде облачно, мъгливо и студено

В големите градове у нас отново е отчетено замърсяване на въздуха

22.12.2018 | 09:12 Редактор: Тодор Петров
Нищо ново: И днес ще бъде облачно, мъгливо и студено

Днес в равнините и котловините ще преобладава облачно и мъгливо време. Максималните температури ще бъдат между 3 и 8 градуса, по-ниски в местата с трайна мъгла, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност, на места и мъгла. След обяд ще бъде предимно слънчево. Максималните температури на въздуха ще са между 5 и 7 градуса, на морската вода - 7°-8°.

В планините ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – 0°.

И днес в големите градове у нас отново е отчетено замърсяване на въздуха, сочат данни на показателя "Air Quality Index" на Европейската комисия. Данните от тази сутрин показват, че концентрацията на фини прахови частици над нормите в редица градове у нас. Най-мръсен е въздухът в София и в Смолян, където запрашаването е около 2 пъти над среднодневните норми от 50 µg/m3. Най-големи стойности в столицата са регистрирани в станциите в "Павлово" и "Хиподрума".

Замърсен е въздухът още в Пловдив, Шумен, Благоевград, Видин, Плевен, Ловеч, Горна Оряховица и Добрич.

Снимка: Pixabay