Зимният сезон на Витоша започва тази вечер, нови автобуси ще возят до планината

Традиционно стартът ще бъде даден с нощно каране

21.12.2018 | 13:31 Редактор: Ивайло Николов
Зимният сезон на Витоша започва тази вечер, нови автобуси ще возят до планината

Новият зимен сезон на Витоша ще бъде открит днес с нощно каране. Тази зима ще бъде въведено намаление при нощното каране, а ски картите за деца до 12-годишна възраст ще струват 1 лев.

За останалите услуги няма да има промяна в цените. Дневната карта остава с цена от 35 лева за възрастни, а картата за нощно каране - 26 лева.

В събота ще бъде пуснат и кабинковият лифт, който беше в кратък период на профилактика. От утре съоръжението "Симеоново-Алеко" ще работи всеки ден от 8:30 до 16:30 часа.

10 нови автобуса ще возят туристи до Витоша. Те са по линиите 63 и 66. Превозните средства бяха представени днес пред Националния исторически музей в София, а с тях се обновява автопарка на Столичната община.

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че автобусите, които до този момент са обслужвали линиите, които превозват туристи към Витоша, са изключително остарели и са създавали неудобство за гражданите. 

Новите превозни средства, които от утре ще обслужват линиите 63 и 66, са пригодени за пътуване в зимни условия и в багажните им отделения могат да носят ски и друга зимна екипировка, така че за туристите да бъде по-удобно да стигнат до пистите на Витоша.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)