Марш за правосъдие в София настоява за реформирана прокуратура

Протестиращите искат всички страни по едно дело да имат равни права, а държавното обвинение да не е водещото в един съдебен процес

24.11.2018 | 13:20 Редактор: Иван Берберов
Марш за правосъдие в София настоява за реформирана прокуратура

В София започна четвъртият пореден марш за правосъдие, организиран от неправителствената организация "Правосъдие за всеки". Демонстрантите се събраха на пилоните на НДК и се отправиха към съдебната палата. 

Това, което ги е обединило, е общото усещане за неработеща съдебна система и за неравнопоставеност на страните в един съдебен процес. Основата тема на протеста е задържането на подсъдимите за подкуп кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. 

Според хората арестуваните общински служители са жертва на политическа репресия. Сред събралите се демонстранти има и такива, които са пряко засегнати от съдебната система. Те твърдят, че прокуратурата работи под политически натиск. 

Протестиращите искат всички страни по едно дело да имат еднакви права, а прокуратурата да бъде реформирана, така че да не бъде водещата в един съдебен процес. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)