Прокуратурата разкри имената на обвинените от "Джи Пи Груп"

Това са Владимир Лозанов и Георги Василев, разследва се и едни длъжностно лице за взимане на подкуп

23.11.2018 | 19:13 Редактор: Велислав Филипов
Прокуратурата разкри имената на обвинените от

Прокуратурата разкри имената на двамата разследвани за финансови престъпления и пране на пари от дружеството "Джи Пи Груп". Това са Владимир Лозанов и Георги Василев.

По данни на държавното обвинение в края на септември Георги Василев е наредил превод на 14 млн. евро от негова сметка към друга сметка на негово име. Той е знаел, твърди прокуратурата, че парите са придобити от престъпна дейност. Затова му е повдигнато обвинение и за пране на пари. 

Владимир Лозанов пък се договорил с Василев да вършат престъпления с цел имотна облага. Схемата им действала от 2014 година до началото на октомври 2018 година. Проверяват се и данни за предложен и даден подкуп на длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение.

Разследването обхваща множество проекти по различни програми на ЕС. Информация за него е изпратена и на еврослужбата за борба с измамите ОЛАФ.


2
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Абсурдна работа! От БСП направиха така, че прокуратирата да ги разследва и обвини! Несериозно е наистина Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
ХОРАТА СА НЕВИННИ! Точка по въпроса! Прокуратурата накрая ще разбере това Сигнализирай за неуместен коментар