Трамвай по "Графа" в навечерието на Коледа, обеща Столичната община

Собствениците на магазини, които фалираха, ще бъдат обезщетени с реклама

22.11.2018 | 22:18 Редактор: Ралица Братанова
Трамвай по

[video]


Заседание на Столичния общински съвет премина в обвинения и отговори по повод скандалния ремонт на “Граф Игнатиев”. Управляващите обясниха: грандиозният ремонт се забавил заради дъжда през юли. Те обещаха, че още в навечерието на Коледа тръгва трамваят по столичната ул. "Граф Игнатиев". В най-скоро време улицата трябва да получи и с Акт 16

"По данни на БАН тогава 25 дни от 31 са били дъждовни се получи това забавяне в графиците не на изпълнителя, който е на ремонта на "Граф Игнатиев", а в графиците на експлоатационните дружества", обясни зам.-кметът на София Евгени Крусев.

Щетите за собствениците на магазини, които фалираха, а други едва спасиха бизнеса си от банкрут, Общината ще компенсира с безплатна реклама в метрото. Бонус за закъсалите магазинери ще има и от страна на "Джи Пи Груп" - под формата на дребни ремонти по обектите. 

Болката на гражданите е чута, успокоиха още от “Московска 33”. 
"Всеки четвъртък се провеждат срещи на място на ул. "Граф Игнатиев", с представители на строителя, възложителя, така че да могат хората да са информирани, да занят какво е текущото развитие", обясни Крусев.

На мястото обаче никой не успява да каже къде се намира тази приемна.

Вижте повече във видеото.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)