Из вечните ремонти на Фандъкова: "Графа" не напредва… а защо?

"Спаси София" попита общината дали ще глоби "Джи Пи Груп" с 240 000 лв. за забавяне на строителните дейности

07.11.2018 | 18:32 Редактор: Иван Берберов
Из вечните ремонти на Фандъкова:

Шест месеца изминаха от началото на ремонта на столичната улица "Граф Игнатиев" и от "Спаси София" попитаха кога емблематичната улица ще бъде готова.

От организацията припомнят думи на столичния кмет Йорданка Фандъкова, че всички ремонтни дейности по улицата и прилежащите площади ще приключат най-късно в средата на октомври, а вероятно и по-рано.

"Тези обещания се потвърждават и от одобрения от Столичната община план-график на ремонта, предвиждащ всички ремонтни дейности да бъдат завършени до 3-ти октомври", казва Борис Бонев.

От организацията обаче посочват, че ремонтът продължава вече седми месец, което създава неудобства за жителите и гостите на София, които са принудени да лавират из загражденията.

Проточилият се ремонт създава и допълнителна трудност, защото заради него трамваите, които минават по улицата, са спрени или с променени маршрути. Не един и два магазина пък фалираха, заради проточилия се ремонт.

"В Европа централните улици се ремонтират при пълна мобилизация на фирмите, докато тук сме свидетели на безкрайно разтегляне на сроковете и никой в Общината не иска да поеме отговорност за това", заявява Бонев.

От организацията не приемат и обясненията на Общината, че паветата щели да се пренареждат толкова пъти, колкото е нужно, до получаването на "приемлив резултат" и припомнят на кмета, че договорът подписан от Столичната община предвижда санкции от 240 000 лв. за всеки ден забавяне", посочват от "Спаси София".

Сега обаче се оказва, че довършителните работи на ремонта ще се проточат до март догодина.

"Подобни закъснения са неприемливи, тъй като създават огромни затруднения за гражданите и бизнеса", допълва Гергин Борисов от Спаси София.

Заради това от "Спаси София" питат каква е причината за забавянето на ремонта, както и дали фирмата изпълнител - "Джи Пи Груп" ще бъде глобена и с колко.

За финал от "Спаси София" припомнят, че през октомври поискаха оставката на зам.-кмета по транспорт Евгени Крусев, посочвайки, че според тях той няма капацитет за заеманата длъжност.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


3
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Не знам дали закъснява, но като минава и гледам трасето съм с много добри впечатления, нека да ги оставим хората да работят спокойно Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Този натиск според мен е напълно и абсолютно безмислен, нека оставим хората да си свършат работата и тогава да преценяваме, вместо да критикуваме при всяка удобна възможност Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
kangeloffff
преди 5 години
Простичко е - това не е като ремонт на апартамент, нормално е да има някакви проблеми като закъснения и прочие дори. Нали искаме да ни стане хубаво в центъра на София? Защо тогава напираме така Сигнализирай за неуместен коментар