БСП: Правителството е вредно и трябва да си върви

Това заявиха червените след извънредно заседание на Изпълнителното бюро

19.11.2018 | 19:12 Редактор: Ралица Братанова
БСП:  Правителството е вредно и трябва да си върви

Правителството е вредно и трябва да си върви. Изводът е на БСП след извънредно заседание на Изпълнителното бюро. Социалистите са категорични, че всякакви формати на правителството в сегашния парламент са несъстоятелни.

Уж социалния бюджет на управляващите предизвиква социално напрежение. Патриотите в коалицията гласували лобистки закони, категорична е Корнелия Нинова. 

"Това е агония и нестабилност. Да си тръгне Каракачанов, да излъчат друг на негово място. Да си тръгне Валери, да излъчат друг. Виждате, че започват помежду си да се самоизяждат. И вътре в малката коалиция и между малката и голямата. Просто изхода е предсрочни избори. Другото ще е мъка", заяви лидерът на червените.

Нинова потвърди, че БСП е в кондиция за предсрочен вот и отрече протестите срещу правителството на Борисов да са синхронизирани с държавния глава. Междувременно БСП осигурява кола и шофьор на депутата си Елена Йончева. Причината – да не стане жертва на провокации, докато кара сама и вози детето си.

Парламентарната група на БСП няма да крепи кворума в парламента и ще се регистрира само за да гласува отмната на по-високия данък за стари коли, намаляване на ДДС върху храните и лекарствата, преизчислението на пенсиите. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев  (Bulgaria ON AIR)