fallback

Ръководството на БДЖ хвърли оставка

Става дума за Велик Занчев, Владимир Владимиров и Филип Алексиев

08.11.2018 | 14:02 Автор: Велислав Филипов

Тримата членове на съвета на директорите на Холдинг БДЖ са подали оставките си по искане на министъра на транспорта Росен Желязков. Оставките са депозирани в кабинета му.

Сред основните мотиви за искане на оставките министърът на транспорта посочи, че е имало редица проблеми, лоша работа, лош мениждмънд, напрежение е най-вече лоша комуникация. Заговори се за финансов доклад, според който има сериозни финансови нарушения в железниците.

Става дума за шефа на борда Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта, за главния изпълнителен директор Владимир Владимиров и за финансист №1 в жп компанията Филип Алексиев.

Тримата са сложили подписи под молбите си за напускане след заседание на борда късно снощи, след като деловодството на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е било вече затворено.

В момента жп превозът е в тежко състояние. Липсват здрави локомотиви и вагони, с които да се движат влаковете, което поставя под риск както здравето и живота на пътниците, така и на обслужващия персонал. 

Финансовото подпомагане на БДЖ от държавата за 2017 г. е на стойност 221 млн. лева. Държавните железници разчитаха на средства от концесията на летище "София", но и там нещата все още не са се получили.

fallback
Още от България
fallback