Ръководството на БДЖ хвърли оставка

Става дума за Велик Занчев, Владимир Владимиров и Филип Алексиев

08.11.2018 | 14:02 Редактор: Велислав Филипов
Ръководството на БДЖ хвърли оставка

Тримата членове на съвета на директорите на Холдинг БДЖ са подали оставките си по искане на министъра на транспорта Росен Желязков. Оставките са депозирани в кабинета му.

Сред основните мотиви за искане на оставките министърът на транспорта посочи, че е имало редица проблеми, лоша работа, лош мениждмънд, напрежение е най-вече лоша комуникация. Заговори се за финансов доклад, според който има сериозни финансови нарушения в железниците.

Става дума за шефа на борда Велик Занчев, който е и зам.-министър на транспорта, за главния изпълнителен директор Владимир Владимиров и за финансист №1 в жп компанията Филип Алексиев.

Тримата са сложили подписи под молбите си за напускане след заседание на борда късно снощи, след като деловодството на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е било вече затворено.

В момента жп превозът е в тежко състояние. Липсват здрави локомотиви и вагони, с които да се движат влаковете, което поставя под риск както здравето и живота на пътниците, така и на обслужващия персонал. 

Финансовото подпомагане на БДЖ от държавата за 2017 г. е на стойност 221 млн. лева. Държавните железници разчитаха на средства от концесията на летище "София", но и там нещата все още не са се получили.