В Търговище протестират срещу шофьор, който блъсна младежи и избяга

Протестиращите настояват нарушителят да получи справедливо наказание

05.11.2018 | 13:59 Редактор: Ралица Братанова
В Търговище протестират срещу шофьор, който блъсна младежи и избяга

Десетки протестираха в Търговище срещу пиян шофьор, който блъсна младежи на мотор и избяга. Родители, близки и приятели на пострадалите момче и момче при катастрофата в петък поискаха справедливо наказание за нарушителя. 

В петък следобед пиян шофьор предизвика катастрофа, при която пострадаха двама младежи. При непозволен обратен завой мъжът блъснал с лекия си автомобил мотор, с който се движели момиче и момче - на 18 и 16 години. След удара шофьорът избягал. 

В протеста в Търговище днес се включиха и членове на мотоклуба в града. Гражданското недоволство е провокирано от опасението на близките, че нарушителят може да се укрие или да не получи справедливо наказание, защото е брат на бивш директор на в МВР Търговище. Участниците в протеста демонстративно оставиха чадърите си пред съдебната палата. 

"Ние си позволихме да излезем, за да дадем гласност, защото всичко щеше да бъде покрито, определено за това ще си носим последствията, защото има хора сред нас, които им се опънаха назад в годините и им се наложи да се изселят от града", коментира  пред Bulgaria ON AIR майката на пострадалото момче.

От окръжната прокуратура в Тръговище заявиха, че няма основание да се говори за чадър и, че действията са извършени своевременно след събиране на необходимите доказателства, които по преценка на наблюдаващия прокурор са достатъчни за повдигане на обвинение.

След инцидента в болницата в Търговище е настанено 18-годишното момиче, което се е возило на мотоциклета. Тя е с фрактура по краката и ръцете и контузия на гръдния гръдния кош. Няма опасност за живота ѝ. Водачът на мотоциклета е настанен в отделение на болницата с контузни рани, също без опасност за живота. 

На задържания Валентин Парашкевов е взета проба за алкохолен тест, която е отчела концентрация от 0,71 промила.