Пред съда: Викторио поиска "домашен арест", не помни за убийствата

СГС все пак го остави за постоянно зад решетките, защото има опасност да се укрие или да извърши друго престъпление

01.11.2018 | 18:05 Редактор: Велислав Филипов
Пред съда: Викторио поиска

Обвиненият в двойно убийство Викторио Александров остава за постоянно в ареста, реши Софийският градски съд. 26-годишният мъж е обвинен обвинен за убийството на приятелката и на едногодишното им дете, както и за принуда на таксиметровия шофьор, който той отвлича с насочен към него пистолет.

Пред съда Викторио разказа, че има дисбаланс в неговото емоционално състояние, защото е имало заплахи от страна на Дарина, че след като се разделят, той никога няма да вижда своята дъщеря. Пред съдията той поясни, че точно преди убийството - на 28 октомври, той е бил в апартамента на Дарина и отново е имало скандал между тях. Тя след това го е помолила да напусне апартамента и той го е направил.

На другия ден той пак е отишъл до апартамента, но не си спомня точно какво е станало. Все пак спомена, че отново са се карали.

Викторио разказа, че след инцидента е бил с дъщеря си в Северния парк, а след това се е прибрал към апартамента си в кв. "Хаджи Димитър". След като е видял патрулка пред дома си, той е потеглил към Долни Богоров.

Викторио и неговите родители отказаха да коментират убийствата пред журналистите. Все пак той поиска "домашен арест" заради влошеното си емоционално и физическо състояние.  

Стана ясно, че мотивите за решението на съда да остави Викторио в ареста са, че той може да се укрие или да извърши друго престъпление. Освен това има обосновано твърдение за авторство на убийствата.

Няколко дни преди убийството да бъде извършено, Викторио е написал писмо до своите родители, в което заявява, че възнамерява да избяга с детето до Турция и да се укрие там.

Решението на съда не е окончателно. Очаква се след седмица Апелативният съд също да обяви своето решение относно случая.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)