Цветанов с подкрепа за Симеонов: Винаги е работил за хората

Не смятам, че има криза в коалицията, допълни председателят на парламентарната група на ГЕРБ

27.10.2018 | 15:50 Редактор: Анисия Иванова
цве

В действията си вицепремиерът Валери Симеонов винаги е защитавал обществения интерес и решаване проблемите на хората с увреждания с увеличаването на средствата, които трябва да бъдат заделени от държавата, заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Изказването на Сименов, че Законът за хората с увреждания "беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си. Манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство, грижа за тях", Цветанов коментира така: "Това са думи, които не би трябвало да излизат от човек, който заема подобна позиция".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ обаче припомни: "Имаше извинения, има разговори, които са водени между всички участници в коалиционния съвет. И, разбира се, ние сме отправили съответните си забележки и призив да не правим подобни изказвания"

По думите му ако погледнем действията, дори и на вицепремиера Валери Симеонов, може да се каже, че в действията си винаги е защитавал обществения интерес. "Търсил е решаване на проблемите на хората с увреждания с увеличаването на средствата, които трябва да бъдат заделени от държавата, с въпросните 150 милиона лева. И да може действително да се приемат закони, които да съответстват на обществената подкрепа", добави Цветанов, цитиран от Dnes.bg.

"Аз не смятам, че има криза, която да е неизпълнение на ангажименти в управленска програма, ангажименти, които са свързани с коалиционното ни споразумение. И това е повече  преекспониране от тези, които са се забързали да идват на власт, без обаче да предлагат алтернатива и без да имат необходимата обществена подкрепа, каза още Цветанов.