Превозвачи настояват за по-скъпи билети за градския транспорт в Пловдив

От община Пловдив отказват да променят цената

27.10.2018 | 13:33 Редактор: Ралица Братанова
Превозвачи настояват за по-скъпи билети за градския транспорт в Пловдив

По-скъп градски транспорт в Пловдив. За това настояват някои от превозвачи в града под тепетата. Причината е скокът в цената на горивата и загубите, които търпят. 

Заместник-кметът по транспорта в общината Златин Велев обаче беше категоричен, че след нова година билетът за градския транспорт в Пловдив няма да се променя.

От нова година пловдивчани ще плащат както до сега 1 лев за билет за градски транспорт. Транспортните оператори търпят по около 100 000 лева загуби месечно. И заради тях искат от общината или да се вдигне цената на билета или да бъде изплащана по-висока компенсация. 

"Цените на горивата, а и не само те, много сериозно се отразяват на работата на транспортните оператори в град Пловдив. Следва да бъдат направени едни сериозни анализи и предприети стъпки в посока за излизане от тази тежка финансова ситуация. Ние инкасираме около 300 хиляди лева загуби на месец поради тези причини", обясни Веселин Дошков управител на "Хеброс Бус"

От градската управа заявиха, че цената на билета и картите за масовия транспорт в Пловдив остава същата и догодина. В бюджета на общината тази година са предвидени 1 млн. лева допълнително, отделно държавата е отпуснала още 500 000 лева за транспорт и няма причина цената на билета и картите да се увеличават.  

Според пловдивчани едно евентуално увеличаване на билета за транспорт в града ще бъде неоснователно.