fallback

Безплатен интернет в театри, университети и градския транспорт до края на 2013

Над 3 000 обществени места в България имат свободен достъп до глобалната мрежа.

20.09.2012 | 17:45

Над 4000 точки за свободен интернет достъп ще има на територията на страната до края на 2013, съобщиха от Vivacom по време на конференцията за бъдещето на информационните технологии в Европа.

Телекомът смята да продължи с тенденцията от 2010 и да създава годишно по около хиляда точки за ползване на интернет без парола и заплащана не генерирания трафик в различни градове на страната.

В момента над 3 000 обществени места в България имат свободен достъп до глобалната мрежа. Сред тях, са софийското летище, жп гарите в столицата, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица, цели пешеходни зони и паркове в София, Морската градина в Бургас и централния плаж, вериги заведения и линии на междуградския транспорт.

В София и Бургас експериментално с безплатна интернет връзка са захранени и колите по най-дългите автобусни линии в двата града. Ако интересът към безплатен интернет в градския транспорт бъде посрещнат положително от гражданите, телекомът има готовност да разшири проекта и в останалите линии, както и в други заинтересувани общини.

fallback
Още от България
fallback