НАП запечата хотел "Маринела" в София, не отчитал обороти

Нови настанявания и резервации няма да се извършват

28.09.2018 | 10:39 Редактор: Ралица Братанова
НАП запечата хотел

Инспектори на Националната агенция за приходите запечатаха хотел "Маринела" в София. Причината е, че хотелът не отчитал обороти.

От НАП отказват категоричен коментар, но снощи изтече неофициална информация, че инспектори са проверявали изтекъл лиценз на софтуера, свързан с резервациите.

Компанията  "Виктория Груп", притежаваща "Маринела" излезе с позиция, че проблемът не е свързан конкретно с този хотел, а с фирмата, която поддържа съответните устройства.

Още от 17.09.2018 г. управата на хотела е внесла всички необходими документи по изисканите протоколи и към настоящия момент хотел "Маринела" функционира и продължава дейността си.

Гостите на хотела, които вече са настанени, както и планираните мероприятия за следващите седем дни няма да бъдат отлагани, но нови настанявания и резервации няма да се извършват.

А съдът запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Съпрузите са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Съдебни заповеди за запор са издадени за 12 банкови сметки на Арабаджиеви в различни трезори.

Точната сума на блокираните средства ще бъде ясна след представянето на официални данни от всички банкови институции. Под запор са дялове в търговски дружества на обща стойност 279 000 лева, както и четири имота.