Работници на "Винпром Карнобат" блокираха жп линията Бургас-София

В знак на протест за "запечатените" работни места от Агенция "Митници", недоволните паркираха автобус на линията

22.09.2018 | 13:26 Редактор: Велислав Филипов
Работници на

Протестиращите работници от затворените фабрики за алкохол на бизнесмена Миню Стайков блокираха рано тази сутрин с автобус жп линията Бургас-София. 

Близо 3000 души в Карнобатско остават без работа, след като митничари запечатаха вчера данъчните складове заради редица нарушения. 

Създадена е организация за извозване на пътниците по направленията, засегнати от протестните действия край гара Церковски, допълват от превозвача. Пътниците на три влака ще бъдат извозени с автобуси.

Хората, пътуващи във влака от Варна до София, ще бъдат превозени с автобус от Карнобат до Стралджа. Пътуващите от Пловдив до Варна ще се прекачат на автобус от Стралджа до Карнобат. Влакът от Карлово за Бургас престоява в гара Зимница, като пътниците в него също ще бъдат извозени.

От Агенция "Митници" уточняват, че проверката на данъчните складове е констатирала множество нередности. За да бъдат обезпечени доказателствата за тези нарушения обектите се запечатват за 48 часа, а мярката може да бъде продължена с определение от компетентния съд.